Cipele i trendovi za proljeće/ljeto 2021.

Cipele i trendovi za proljeće/ljeto 2021.

03.02.2021.

Radujemo se mnogim stvarima u Novoj godini, ali jedna od većih radosti su modni trendovi. Nadamo se da će 2021. godina biti godina u kojoj će naše lijepe štikle imati razloga da izađu izvan kuće. Nakon gotovo godinu dana vremena provedenog kod kuće, naše visoke potpetice zauzele su drugo mjesto na ljestvici stilova za narednu godinu, jer smo ponovo odredili prioritete i sada udobnost stavljamo na prvo mjesto. Naravno, stil ne treba žrtvovati. Za proljeće/ljeto 2021. razmislite o mokasinama, patikama, udobnim papučama i možda jednom ili dva para platformi, a u nastavku donosimo tek prvi dio trendova za sezonu ispred nas...

Mokasine
Udobnost nikada nije bila presudan faktor kada se radi o trendi komadima, ali možda je baš ovo proljeće pokazatelj kako se i taj modni postulat preispituje. Svoju najveću popularnost mokasine će doživjeti upravo ove sezone, a našao se u kolekcijama mnogih dizajnerskih kuća, kao što su Prada, Gucci, Balenciaga, Simone Rocha…


Salonke
Bez obzira na sezonu i trendove, salonke su uvijek jedan od najpopularnijih i najpoželjnijih modnih dodataka koji donosi onaj poseban pečat svakom outfitu, nebitno koliko jednostavne ili upečatljive bile. Kada govorimo o novim modelima u fokusu trendova su one na špic, sling back modeli, te ukrasni detalji poput velike šnale ili lanaca, kao i modeli izrađeni u jarkim bojama, kroko materijalu, ali i neprevaziđenim nude nijansama.


Modne patike
Sezonu proljeće/ljeto 2021. ponovo će obilježiti modne patike koje će dominirati u svim street style kombinacijama, a posebno će se izdvojiti bijeli i retro modeli u šarenim bojama. Bijele patike ili one sa detaljima u boji bit će vjerni pratilac kombinacija od onih za posao do onih za opuštene varijante poput šetnje, ručka ili treninga.


Kroko
Sva modna predviđanja govore u prilog tome da će krokodilska koža ostati vodeći animal print i tokom proljeća, a vjerovatno i cijele 2021. godine. S obzirom na to da trenutno vlada trend održive mode, brojni dizajnerski i high street brendovi odlučuju se za mock-croc, odnosno modele od vještačke kože. Ovaj materijal čak i kad se radi o umjetnoj verziji, obući i torbama daje luksuzan i upečatljiv izgled, a svakoj odjevnoj kombinaciji wow efekat.

03.02.2021.

loading ...