Minimalizam u ljetnoj garderobi nikad nije izgledao bolje: Donosimo top modele koji će obilježiti sezonu ispred nas

Minimalizam u ljetnoj garderobi nikad nije izgledao bolje: Donosimo top modele koji će obilježiti sezonu ispred nas

28.05.2021.

Iz godine u godinu, modni svijet neprestano se mijenja. Izmjene trendova i modela sve su brže, a izbor je sve raskošniji i raznovrsniji. Brzi modni ritam koji diktira promjene kako na policama naših omiljenih modnih brendova, tako i na policama naših ormara, u središtu modnog svijeta istaknuo je maksimalizam. U punom i svakom smislu te riječi, maksimalizam je brzo postao ultimativni modni trend 21. stoljeća, ali ne i jedini. Na početku 2010-ih, Skandinavke su nam pokazale koliko dobro minimalizam može izgledati. 

Inspirirane prepoznatljivim skandinavskim dizajnom u interijerima, na ulicama Danske, Švedske i Norveške nove street style zvijezde nosile su modele u neutralnoj paleti koji su se poigravali krojevima i siluetama, uvijek zadržavajući jednostavnost minimalizma.

Iako su se Skandinavke, a s njima i modni svijet, u posljednjih nekoliko godina odmaknuli od minimalizma, on se ove sezone vraća bolji no ikad! Jednostavnost linija, krojeva i neutralnih boja dosad je bila utkana u svaki modni dodatak iz minimalističkog ormara. Pravilne linije klasičnih krojeva spojene s bijelom i crnom bojom stvarale su komade vrijedne investicije.

Prepoznatljiva estetika minimalizma svela se na jednostavnost koja je istovremeno donosila čar i udobnost, ali i monotoniju poznatog. I dok je modni svijet neprestano donosio svježe i uzbudljive trendove, minimalizam se izjednačio na nekoliko klasika i poznatih formula koji su stvarali svestrane, ali uvijek slične kombinacije. Sada, na modnu scenu dolazi neki novi minimalizam – još uvijek u crnoj i bijeloj boji, ali u nekim potpuno novim krojevima i siluetama, odjevnim komadima i modnim dodacima.

Da se minimalizam vraća u modni svijet, i to u novom, osvježenom izdanju potvrdile su i modne kolekcije za sezonu proljeće/ljeto 2021. Kako bi istražili ključne trendove i modele iza novog minimalizma te otkrili najbolje modne dodatke u minimalističkom stilu za ljetnu sezonu u nastavku donosimo favorite koje možete pronaći u svim našim trgovinama.

Vezani artikli

28.05.2021.

loading ...