Održavanje obuće

Održavanje obuće

12.11.2021.

Relativno topliji jesenji dani su na izmaku što je ujedno znak za spremanje laganije obuće u naše ormare, ali i pripremu za kišno doba godine sa dosta nižim temperaturama, a uskoro i snijeg.

Dolazi nam period gležnjerica i čizama pa vam tim povodom donosimo nekoliko kvalitetnih savjeta kako da na što bolji način njegujete i zaštitite svoju obuću da bi maksimalno uživali u nošenju.

ČIŠĆENJE

Prvi i najvažniji korak u održavanju obuće je čišćenje. Vodite računa da redovno odnosno nakon svakog nošenja koristite odgovarajuća sredstva za uklanjanje nečistoća i prljavštine. Zimski period je ujedno i doba godine kada je zbog vremenskih uslova naša obuća izložena najizraženijim vanjskim faktorima pa prvi korak u pravilnom održavanju još više dobija na značaju.


Kada je u pitanju obuća od velur ili nubuk kože najbolje bi bilo da koristite četke koje su izrađene od posebnog materijala i vlakana namijenjenih za to. Na našem online shopu, ali i u našim trgovinama možete pronaći četke za čišćenje i održavanje obuće od velura i nubuka koje su prilagođene kako bi na što bolji način očistili i pripremili površinu za dalje održavanje.

 

ČUVAJTE KUTIJE


Znamo da volite svoju obuću vidjeti na policama u vašim ormarima, ali ipak vas savjetujemo da one modele koje trenutno ne nosite i ne koristite adekvatno pohranite i čuvate u vašim kutijama.
Ukoliko obuću budete čuvali u kutijama, zaštitićete obuću od prašine, ali i od eventualnog trenja koje može izazvati oštećenja.


KORISTITE SREDSTVA ZA ODRŽAVANJE


Bez obzira o kojoj vrsti obuće je riječ, ljetna ili zimska, ali i materijalu od kog je napravljena, uvijek koristite adekvatna sredstva za održavanje.


Za laganiju ljetnu obuću preporučujemo korištenje posebnih pjena, četki i krpica za čišćenje uz kombinovanje sa zaštitnim sprejevima, a za zimski period nikako ne propustite korištenje univerzalnih impregnacijskih sprejeva te masti ili krema za njegu koji će vašoj obući značajno produžiti vijek trajanja.

 

 

Vezani artikli

12.11.2021.

loading ...