Prave cipele za prave muškarce

Prave cipele za prave muškarce

08.01.2020.

Od davnina postoji izreka da su ogledalo muškarca sat i cipele. Nećemo zalaziti u preciznost ili tačnost ove zabilježene sintagme ali recimo da je vrlo tačna.

Da trendovi jednostavno nisu bili muška stvar, vjerovatno bi 50% muškaraca potvrdilo. Međutim, u posljednje vrijeme muškarci, pored toga što nose ono što je udobno i praktično, nastoje da prate modne trendove.

U nastavku nastavku vam izdvajamo neke od najpopularnijih modela elegantnih cipela, kao i to na koji način ih možete kombinovati.

 

Klasične cipele 

     

Definicija i pravilo u sklapanju vašeg formalnog izgleda su klasične cipele. Ovaj model cipela paše samo u formalnim uslovima uz odjela. No ako želite možete da kombinirate chinos hlače sa tamnim klasičnim cipelama, a nositi ih možete na poslu, na sastanku te u bilo kojoj formalnoj prilici.

 

Derby cipele

 

 

Ova cipela je potpuna suprotnost klasičnih cipela iako dijele dosta sličan izgled. Tradicionalno, ova cipela je namjenjena opuštenijem outfitu. No danas je ovaj model veoma popularan i možete ga uz sve nositi pa čak i uz obične jeans hlače.

 

Monk-Straps

 

      

S ovom cipelom ne morate da budete kao Sean Connery da biste dobro izgledali. Monk Straps cipele su klasične cipele samo bez pertli, koje dijele veoma sličan izgled sa prethodnim modelima.

 

Chelsea Boots

     

Gležnjerica koja sa strana ima elastični dio, u zadnjih nekoliko godina je dobila status elegnancije i neprestano privlači pažnju. Nosite je doslovno sa svime, slično kao Monk-straps.

 

U nastavku pogledajte šta smo izdvojili za Vas i posjetite naš facebook i instagram profil  Planika Flex za više fotografija i albuma. 

 

 

 

08.01.2020.

loading ...