Predstavljamo: Ultimativne trendove u svijetu cipela za 2020. godinu

Predstavljamo: Ultimativne trendove u svijetu cipela za 2020. godinu

28.01.2020.

Postoji neka neraskidiva veza između žena i cipela. Većina nas će odvojiti i posljednju novčanicu za dobar par cipela, a posebno za one koje modni stručnjaci izdvajaju kao hit sezone. Ako ste jedne od slijepih sljedbenica trendova i posljednjih modnih izraštaja, onda ove sezone naprosto morate investirati u jedan od ovih sedam modela. 

Iako smo veliki pobornici investiranja u bezvremenske modne klasike koje možemo iskombinovati na sto i jedan način, trendovima ne možemo odljeti. Ove sezone očekuje nas nekoliko modnih poslastica kada su one u pitanju, odnosno njih sedam. Modni virtuozi predstavili su na sedmicama mode pregršt zanimljivih modela, a prema riječima stručnjaka – ovih sedam dominirat će modnim metropolama u mjesecima koji slijede.

Cipele Mary Jane

Mary Jane cipelice vraćaju se u modu u velikom stilu. Sramežjivi povratak na scenu zabilježile su već prošle godine, međutim modni stručnjaci tvrde kako će ovaj model svojih pet minuta doživjeti u mjesecima koji nam dolaze. U proljetne kolekcije Mary Jane cipelice uvrstili su među prvima Varoline Herrere i Marc Jacobs.

Espadrile

U 2020. godini espadrile će imati veliku ulogu. Nosit ćemo sve vrste - od klasičnih do otvorenih modela, te onih s detaljima čipke i konopa, kao što smo imali prilike vidjeti na modnoj reviji Christiana Diora.

 

Mokasine na petu

Ukoliko u svom ormaru već nemate par mokasinki, sada je pravo vrijeme da to promjenite. Ove cipele će biti jedne od najtraženijih u mjesecima koji slijede, barem ako je vjerovati modnim stručnjacima koji trend mokasinki već neko vrijeme najavljuju na sva zvona.

Šarene patike

Iako bijele patike nisu nestale s modnih pista, na proteklim sedmicama mode primjetili smo porast šarenih modela. Ovaj trend će biti popularan ove sezone, a posebno sa dolaskom proljetnim mjeseci. Zapamtite – što šarenije, tim bolje.

Flatforme

Ako ne volite visoke pete, ovaj će vas trend itekako razveseliti. Platforme će ove sezone zasjeniti takozvane flatforme! Riječ je o sandalama s debelim ravnim đonom koje smo imali prilike vidjeti na modnoj reviji Giambattista Valija.

Sandale sa asimetričnim kaišićima

Prošlogodišnja opsesija ovim sandalama nastavlja se i u narednim mjesecima. Sandale s tankim kaišićima, za kojima su ludovale modne ovisnice, bit će veliki hit i u 2020. godini, međutim ovog puta blaga prednost ide modelima s asimetrično raspoređenim kaišićima.

 

Cipele sa detaljem lanca

Tokom sedmice mode Prabal Gurung, JW Anderson i Proenza Schouler dali su nam jasno do znanja kako u 2020. nosimo nakit na gležnjevima, tačnije u sklopu cipela. Štikle s detaljem lančića postale su must have, međutim ne možemo znati je li riječ o trendu koji će se zadržati nekoliko sezona ili će iščeznuti jednakom brzinom kao što se i pojavio.

28.01.2020.

loading ...