Top 6 malih trikova za isprobavanje obuće

Top 6 malih trikova za isprobavanje obuće

17.01.2020.

Svi mi kod kuće imamo barem jedan par neudobnih cipela, a nema ništa gore kada već nakon nekoliko minuta nošenja shvatimo da cipele ipak nisu toliko udobne kao onda kada smo ih isprobali u prodavnici. I od tada stoje u ormaru baš poput nekog trofeja.  Kako ne bi iznova i iznova punili ormar, odlučili smo otkriti par trikova kako kupiti cipele koje će biti udobne i koje nam neće služiti samo kao ukras na nogama.

 

Savjet #1: Izbjegavajte jutarnji shopping

Subota je ujutro, lijepo je vrijeme i odlučite s prijateljicama otići u shopping. Sve je to u redu, no planirate li kupiti cipele radije pričekajte popodnevne ili još bolje, večernje sate. Naša stopala su po prirodi nekako šira poslijepodne, a mogu i nateći tokom visokih vrućina. Ujutro ćete vjerojatno kupiti nešto manji broj cipela koji će vam kasnije stvarati žuljeve na nogama.

Savjet #2: Uvijek isprobajte obje cipele

Tokom kupovine uvijek isprobajte oba para cipele jer se kod većine osoba stopala malo razlikuju u veličini. Odaberite broj koji odgovara većem stopalu. Tokom isprobavanja ustanite i ostane stojeći u mjestu nekoliko minuta jer se stopalo širi kada na njega oslonimo težinu tijela.

Savjet #3: Prošetajte u cipelama

Prije nego se odlučite na kupovinu cipela, probajte u njima hodati po prodavnici kako bi odmah saznali hoćete li u njima izdržati par sati. Ukoliko na cipele planirate uvijek nositi čarape – isprobajte ih na čarape. I jedan milimetar mnogo znači kada su u pitanju savršeno odgovarajuće cipele.

Savjet #4: Provjerite unutrašnjost cipela

Podstava cipele treba biti glatka, bez istaknutih šavova ili rubova. To će spriječiti iritaciju kože po šavovima.

Savjet #5: Pripazite na gornjište i potplat cipele

Bez obzira od kojeg su materijala cipele, pripazite da gornjište nije preusko i ne pritiska vaše nožne prste.

Savjet #6: Uvijek isprobajte više brojeva

Bez obzira koji broj nosili, uvijek probajte veći i manji broj cipela. Svaki brend ima svoje standardne veličine pa ćete možda trebati drugačiji broj od onog kojeg uobičajeno nosite.

A što ako cipele kupujete online?

Online kupovina se pomalo razlikuje od tradicionalnog shoppinga. U prodavnicama ipak možete do mile volje isprobavati razne modele cipela i na licu mjesta odabrati one savršene. Baš zbog toga u našem online shopu možete vidjeti cipelu iz svih kuteva, a uz svaki model nudimo vam detaljnu tablicu veličina cipela.

Kako izmjeriti stopalo za online shopping cipela?

Stavite prazan papir na pod i na njega bosu nogu. Ukoliko planirate nositi čarape s cipelama tada obucite i čarape. Sada s olovkom pažljivo označite vrh nožnih prstiju i kraj pete. Uzmite linijar, povucite ravnu liniju i izmjerite liniju od znaka pete do znaka vrha prstiju. To je vaša dužina stopala. Ako ste baš negdje na polovici veličine, uvijek zaokružite na veći broj. Na primjer, dužinu stopala od 24,5 cm zaokružite na 25 cm. Sada je vrijeme da zavirite u tablicu s veličinama i prema dužini stopala saznate koji broj cipela je savršen za vas.

Zapamtite da online shopping možete obaviti u bilo koje doba dana. Izmjerite stopala i zavirite u našu ponudu. Ako ih danas odaberete moći ćete ih nositi već za 2 – 3 dana jer toliko im treba da dođu na vašu kućnu adresu uz potpuno besplatnu dostavu.

Želimo Vam uspješan shopping!

17.01.2020.

loading ...