Uz njih nema zime i apsolutni su favorit za hladne dane – obuća sa GORE-TEX® membranom

Uz njih nema zime i apsolutni su favorit za hladne dane – obuća sa GORE-TEX® membranom

28.11.2019.

Svako godišnje doba sa sobom nosi neke svoje čari u kojima uživamo. Zimi su to definitivno pahulje, sve vezano uz praznike, darivanje i obilazak grada u najdražem društvu. Jedna od najbitnijih stvari, kada su u pitanju zima i stupnjevi u minusu, su kvalitetna i topla obuća, te naravno da uz to, u toj istoj obući izgledamo lijepo i trendi. Kako bi druženje na ovim svakodnevno nižim temperaturama bilo ugodnije, a time i zabavnije, tu je saveznik koji vas ove zime neće iznevjeriti – a ime mu je Gore – Tex membrana.

Šta je GORE-TEX® membrana u obući?

Gore - Tex membrana je vodeća membrana na svjetskom tržištu prozračne tehnologije. Gore - Tex membrana pruža udobnost i zaštitu od vremenskih uvjeta gdje god da se nalazili. Lagana i fleksibilna, jedva ćete osjetiti razliku između Gore - Tex obuće i svakodnevne cipele. Gore - Tex membrana se upotrebljava i u kožnim i u čizmama od umjetnih materijala. U čizmama od umjetnih materijala, Gore - Tex membrana je pričvršćena za vanjski sloj korištenjem jakih ljepila čime se može malo smanjiti njena prozračnost. U kožnim čizmama Gore - Tex membrana je pričvršćena za vanjski sloj samo na peti i nožnim prstima, kako bi se omogućilo prirodno disanje kože.

Koje su prednosti obuće s GORE-TEX® membranom?

Gore – Tex membrana je vrlo vodootporna i otporna na vjetar, što pomaže da vam noge ostanu tople i suhe gdje god išli i šta god radili. Lako je napraviti nešto vodootpornim, međutim, ono što čini Gore - Tex posebnim je njegova prozračnost. To je porozni materijal, i dok pore neće dopustiti molekuli vode prolaz, pore dopuštaju potpunu prozračnost, pomažući time da noge ostanu suhe i da se osjećate udobno i za vrijeme ekstremnih aktivnosti. Kako su kožne čizme prirodno vrlo prozračne i vodonepropusne, glavna prednost Gore - Tex membrane u kožnoj čizmi je da se smanji vrijeme sušenja i da služi kao drugi sloj u onemogućavanju vode da uđe u čizmu. U čizmama od umjetnih materijala Gore – Tex membrana omogućuje visok stupanj vodootponosti što inače nije odlika umjetnih materijala.

Savjeti za održavanje

Gore - Tex čizme su lake za održavanje i ako se pravilno brinete za njih, mogu Vam pružiti godine pouzdanosti. Čizme je važno nakon svake upotrebe očistiti iznutra i izvana, dok kožne čizme također možete tretirati i sredstvima za tretiranje kožne obuće, i naravno, svaki put ih obavezno ostavite da se osuše nakon upotrebe.

Vezani artikli

28.11.2019.

loading ...