Visoke potpetice – simbol ženstvenosti

Visoke potpetice – simbol ženstvenosti

29.05.2020.

Neraskidiva veza između žena i cipela počinje jako rano, još u djetinjstvu kada svaka djevojčica poteže za maminim cipelama, naročito onim na visoku petu.

 

Analizirajući žensku strast prema cipelama, u mnogim studijama psiholozi navode  da izbor obuće izražava trenutno raspoloženje, ali i otkriva niz karakteristika njihove vlasnice. Sa druge strane, naučnici su izračunali da ženska ljubav prema cipelama sa visokim potpeticama traje čitavih pedeset i jednu godinu!

Žene su oduvijek bile sklone modnim dodacima koji ih uljepšavaju i čine privlačnijim i atraktivnijim. Visoke potpetice su oduvijek smatrane simbolom ženstvenosti. Nose ih samouvjerene, odlučne žene, svjesne svoje ženstvenosti i moći, one koje se ne plaše da kažu šta misle te vjeruju u sebe.

Par novih cipela sa visokom potpeticom je nezamjenljiv modni detalj koji ne samo može da promijeni cjelokupan izgled vaše odjevne kombinacije, nego i vizuelno produžava vaše noge, čini vas ženstvenijom, višom i vitkijom. Kada nosite štikle privlačite pažnju, pa se nemojte iznenaditi ako „pokupite“ muške poglede. Često će vam i druge žene dati kompliment za par lijepih štikli.

Štikle naglašavaju izgled žene i njen lični stil. Ovo čini da se žena osjeća ljepše po pitanju svog izgleda. Osim toga ženske noge izgledaju fenomenalno u štiklama, izgledaju duže i vitkije, a ako nosite štikle izgledat ćete i mršavije.

A znate li da vam štikle mogu promijeniti život?! Samo se sjetite male Pepeljuge, njenih cipelica i princa na bijelom konju.

Stoga, ukoliko ste jedna od onih žena koja ima dvadesetak pari cipela, ali i dalje upotpunjuje svoju kolekciju, ne brinite, niste jedine. Ponosno pokažite svoje cipele i uživajte u njima!

Vezani artikli

29.05.2020.

loading ...