Zaljubite se u boju lavande ovog proljeća!

Zaljubite se u boju lavande ovog proljeća!

16.02.2023.

Iako je zima još uvijek u jeku, modni znalci već najavljuju trendove, koje ćemo nositi ovo proljeće.

 

Jedan od najvećih modnih trendova sezone proljeće/ljeto 2023 je ljubičasta boja, u svim svojim nijansama. Kako je ljubičasta boja snažno nastupila na scenu jesen/zima sezone, u novoj sezoni se vraća u svijetlijim, pastelnim tonovima.

 

Mješavinom crvene i plave, ljubičasta je sekundarna boja, što znači da predstavlja ravnotežu dvije primarne boje. Pored asocijacije na luksuz i kraljevstvo, ljubičasta boja je također simbolika kreativnosti i mašte, te je mnogi povezuju sa duhovnošću i tajanstvenošću. Pastelne nijanse se smatraju umirujućim. 

Kako je kombinovati? 

Apsolutno je jednostavno kombinovati ovu popularnu boju proljeća, bez obzira na ton kože, postoje verzije ljubičaste, koja će izgledati fantastično. Jedina stvar o kojoj se može raspravljati, koja nijansa ljubičaste će Vam najbolje pristajati! 

 

U Planika prodavnicama možete pronaći neke od najnovnijih modela nastupajuće sezone u ljubičastim nijansama, svjetski poznatih brendova Mexx, Hogl, Boss, Aldo Nine West, koji pretendiraju da budu hit ovog proljeća. Da li birate Mexx ljubičaste sandale na petu, sa zlatnim detaljem ili predivne Boss salonke, koje nikoga ne ostavljaju ravnodušnim?

Vezani artikli

16.02.2023.

loading ...