Novosti

KARL LAGERFELD – dašak luksuza dostupan svima

KARL LAGERFELD – dašak luksuza dostupan svima

Uz premisu „Visoka moda dostupna svima“ Karl Lagerfeld, luksuzni brend istoimenog modnog kreatora čije kolekcije ne prestaju da oduševljavaju i nakon njegove smrti,  u odabranim Planika prodavnicama.

Karl Lagerfeld je bio umjetnik, fotograf, modni dizajner, idejni tvorac brenda Karl Lagerfeld i kreativni direktor modne kuće Chanel više od 35 godina.

                          

Lagerfeld je na čelo Chanela došao davne 1983. godine u trenutku kad je modna kuća počela da gubi na popularnosti.

Uradio je potpunu rekonstrukciju brenda zadržavši klasični izgled i modele Coco Chanel uz modernizaciju, prilagođavanje tržištu i napravio potpuni boom u modnom svijetu.

Poslije samo godinu dana, 1984 godine pokreće vlastiti brend pod svojim imenom; Karl Lagerfeld. Brend je na samom početku imao samo odjeću, ali se s godinama ponuda širila tako da danas, Karl Lagerfeld obuhvata obuću, ali i druge modne dodatke.
Iako je bio poznat po kontraverznom načinu života, to nije u velikoj mjeri prenosio prilikom kreiranja za svoju liniju.

 

                           

U njegovim kolekcijama odjeće, obuće i asesoara dominiraju crna i bijela boja koje je i lično preferirao da nosi, a karakteristično za svaku je fokus na njegov lik i ime.
Karl Lagerfeld linija je namijenjena mlađoj populaciji, a obuću karakteriše jednostavan, ali ipak prepoznatljiv dizajn i vrhunski kvalitet.

Iako je bio kreativni direktor na čelu jednog od najekskluzivnijih svjetskih brendova Chanel, Lagerfled je smatrao da moda treba biti dostupna svima.

Bio je jedan od prvih dizajnera koji je ostvario saradnju i kreirao posebnu kolekciju za švedski brend H&M koja se u cijelom svijetu rasprodala za manje od 48h.


Ukoliko ste ljubitelj klasike uz dozu neobičnosti i glamura, onda je upravo Karl Lagerfeld pravi izbor za vas.

 

Posljednje novosti

loading ...