Online kupovina

Online kupovina

Web trgovina

U web trgovini Planika.ba je moguće kupiti proizvode koji su predstavljeni na stranici Planika.ba. Narudžba u web trgovini je predana kada korisnik dobije automatsku elektronsku obavijest. Ta elektronska obavijest nije potvrda da je proizvod na zalihi i da je počela otprema proizvoda.

Narudžba će biti potvrđena najkasnije u roku 2 radna dana od dana kada je narudžba poslana i to putem nove e-obavijesti o potvrdi narudžbe.

U slučaju da naručenog artikla nema na zalihi ili da narudžbu nije moguće provesti radi drugih razloga, korisnik će biti obaviješten putem elektronske pošte. Ako je kupac platio kartičnim načinom plaćanja i artikal nije dostupan, sredstva će kupcu biti vraćena na račun.

Dostava

Kupac prilikom izbora narudžbe ima dvije opcije za dostavu narudžbe:

  • ukoliko kupac želi dostavu na kućna vrata, te ukupna cijena kupovine prelazi iznos od 100KM, troškove snosi Planika Flex d.o.o
  • ukoliko kupac želi preuzeti naručeni artikal u nekoj od prodavnica Planika Fex d.o.o troškove dostave snosi Planika Flex d.o.o

Ne dostavljamo van granica BiH.

Planika.ba će potvrđene narudžbe smatrati neopozivima. Kupac ima pravo na jednostrani raskid ugovora u skladu sa zakonom o zaštiti potrošača. Pravo se ostvaruje u roku i na način predviđen zakonom.

Planika Flex d.o.o. može narudžbu odbaciti odnosno ne isporučiti robu ukoliko ustanovi da je došlo do zloupotrebe Internet stranice Planika.ba. Prilikom naručivanja robe kupac potvrđuje da je bio upoznat sa općim uvjetima i da je posebno bio upozoren na opće uvjete.

Dostava artikala sa cijenom većom od 100KM na kućnu adresu unutar granica BiH je besplatna. Za artikle koje imaju cijenu ispod 100,00KM, za dostavljanje na kućnu adresu, kupac plaća još dodatni iznos od 10,00KM.

Plaćanje

Prilikom online kupovine, svojim kupcima nudimo slijedeće načine plaćanja:

  • Kartično plaćanje  (Online plaćanje)
  • Gotovinsko plaćanje  (Plaća se artikal pri preuzimanju)

Plaćanje proizvoda vrši se putem svih platežnih kartica, sa kojih se rezervišu sredstva u momentu zaključivanja narudžbe. Kada se izvrši dodatna provjera i da nalog da se izabrana narudžba procesira i šalje kupcu, rezervisana sredstva se skidaju sa računa kupca i prenose na račun Planika Flex d.o.o.

loading ...